Середа, 22 березня 2023 12:59

Фонд «Повернись живим» передав перший комплекс SHARK артилеристам

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, благодійний фонд «Повернись живим» передав перший з 25 комплексів SHARK в одну з артилерійських бригад ЗСУ.

Комплекс складається з автомобіля Torsus від Pulsar Expo з наземною станцією управління та двох БпЛА з пусковою установкою від Ukrspecsystems.

Військові проходять навчання перед тим, як починатимуть роботу з новою технікою.

«Це рішення, яке ми реалізовуємо, воно в значній мірі унікальне, оскільки поєднує не просто безпілотний комплекс, а останні напрацювання в безпілотній авіації від українських виробників та повнопривідну машину і це все поєднане між собою в абсолютно автономну працюючу систему.

Плюс пакет підготовки екіпажу, який буде працювати на комплексі», – сказав Тарас Чмут, директор фонду «Повернись живим».

У рамках проєкту «ОКО ЗА ОКО» планують придбати:

75 БпЛА від Ukrspecsystems (50 основних БпЛА і ще 25 для оперативної заміни втрачених);

25 Torsus від Pulsar Expo, спеціально обладнаних пунктами управління;

25 пускових установок.

«Цей безпілотник є досить РЕБостійким, його зв’язок дуже важко задавити, і при цьому він може гарантовано літати на радіус в 60 км. Це радіус, коли в нього є впевнений онлайн-зв’язок. Знаходиться в повітрі до 4 годин.

Крім того, він має дуже класний софт, який може трекати об’єкти в онлайні, дозволяє калібрувати інерційну систему таким чином, щоб він міг повертатися навіть в умовах повного подавлення РЕБом. Має автоматизований зліт, автоматизовану посадку», – каже «Гліб», старший інструктор безпілотного напрямку в «Повернись живим».

Автомобіль підвищеної прохідності – це і є пункт управління комплексом. Він був розроблений спеціально під цей проєкт.

«Тут знаходиться повноцінних два робочих місця для двох пілотів, в комплекс входить два літаки. Один літак може перебувати в повітрі, другий тим часом заряджатись, потім перший сідає, другий злітає і заряджається.

Хлопці так само по черзі можуть відпочивати, у них тут створені всі умови для повноцінної роботи», – розповів Андрій Римарук, керівник військового департаменту фонду.

У багажному відсіку автомобіля зберігаються два літаки, мачта та все необхідне для роботи. Авто має як автономне, так і зовнішнє живлення.

У компанії ОККО вважають, що завершать збір на всі 75 БпЛА за місяць.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для повної реалізації проєкту необхідно зібрати 325 млн гривень. Наразі акумульовано понад 286 млн гривень.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: