Вівторок, 21 березня 2023 09:56

Норвегія передала Україні партію бронетехніки

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Норвегія відправила до України танки Leopard 2 та броньовані інженерні машини разом із супутнім обладнанням.

Це вісім танків Leopard 2A4NO, дві броньовані ремонтно-евакуаційні машини Bergepanzer 2 та дві інженерні машини NM189 Ingeniorpanservogn.

Разом із технікою ЗСУ отримають деталі до неї та боєприпаси.

Рішення про передачу Україні восьми основних бойових танків Leopard 2А4NO і до чотирьох машин забезпечення уряд Норвегії ухвалив 15 лютого.

Також згодом міністр оборони країни Бйорн Арільд Грам заявив, що Норвегія виділить 24,5 мільйони доларів на боєприпаси та запчастини для танків Leopard 2.

Зараз, за даними Збройних сил Норвегії, танки доставленні до місць підготовки українського особового складу в Польщі.

Наразі у Польщі українських танкістів Leopard 2 навчають у рамках тренувальної місії UNIFIER, яку започаткувала Канада. Інструктори з Канади, а також польські та норвезькі військові навчають українських захисників користуватися танками Leopard 2.

Тренувальна місія UNIFIER Збройних сил Канади розпочалась у 2015 році у відповідь на прохання уряду України.

NM189 – це інженерна машина, розроблена на базі танка Leopard 1 у 1995 році для Норвегії. Перші машини були випробувані у 1999 році, у тому числі під час миротворчої операції в Косово. До 2001 року всі 22 замовлені машини були поставлені норвезькій армії.

Екіпаж з двох осіб, до складу якого входять водій і командир, розміщується у двох половинах рубки. Машина озброєна 12,7-мм кулеметом і 8 димовими установками.

Інженерна машина оснащена відвалом та гідравлічною стрілою з ковшом. Стріла встановлена ​​посередині передньої частини машини та розміщується між двома половинами рубки. Стрілу можна використовувати як кран.

Також вона оснащена двома тросовими лебідками, кожна з тяговим зусиллям до 9 тонн. За допомогою шківів максимальна сила тяги сягає 60 тонн. Довжина тросу – 200 метрів. До складу інженерного комплексу також входить електрозварювальне та різальне обладнання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, інженерна  машина може оснащуватись установкою розмінування (MICLIC), яка може бути розміщена на броньованому корпусі для розчищення алей у мінних полях.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: