Четвер, 02 березня 2023 16:22

В Україні помічені швейцарські бронемашини

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, поблизу Бахмута в місті Часів Яр помітили бронемашину швейцарського виробництва Mowag Eagle.

Новину опублікували аналітики телеграм-каналу NMFTE.

Бронемашини Eagle різних версій постачались у декілька країн Європи, проте машини ранніх моделей, одну з яких помічено на фото, мали на озброєнні лише Швейцарія та Данія.

Остання може бути вірогідним донором цієї бронетехніки для українського війська.

Данія замовила в 1994 році 36 бронемашин Eagle I, які були передані замовнику з 1995 по 1997 рік. У данській армії машини отримали назву Spejdervogn M/95.

MOWAG Eagle – це швейцарський повнопривідний бронеавтомобіль розробки швейцарської компанії MOWAG. Наразі є п’ять поколінь цієї машини.

Помічена на фото бронемашина, імовірно, належить до першого покоління машин цього типу, котрі виготовлялись компанією Mowag на шасі армійського позашляховика HMMWV другого покоління.

Машина оснащена 8-циліндровим дизельним двигуном General Motors 6.5L потужністю 195 кінських сил та автоматичною 4-ступінчастою коробкою передач Hydramatic 4L80E. Запас ходу машини складає 300 кілометрів.

Бронезахист автомобіля здатен витримати влучання куль калібру 7,62-мм на відстані до 30 м, а також захистити екіпаж від бронебійних куль легкого стрілецького озброєння на відстані 100 метрів.

На борту встановлена кулеметна турель, озброєна 7,62-мм кулеметом та шістьма димовими мортирами, причому останні можуть бути активовані зсередини машини. Екіпаж складається з водія та трьох пасажирів.

Велика уніфікація вузлів ходової частини із пізніми американськими армійськими позашляховиками, сотні одиниць яких зараз перебувають на озброєнні Сил оборони, є значною перевагою.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, адже це дозволяє спростити логістику та у випадку несправності відремонтувати машину доступними на передовій запчастинами.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: