Четвер, 23 лютого 2023 19:05

Фінляндія передасть Україні інженерні машини розмінування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в рамках «танкової коаліції» Фінляндія надасть Україні три машини розмінування Leopard 2R, а також подбає про навчання з їхнього використання та обслуговування.

Президент Фінляндії ухвалив це рішення 23 лютого 2023 року за поданням уряду. Це буде 13-й пакет військової техніки для України.

Загальна вартість цього траншу допомоги становить понад 160 мільйонів євро. Фіни зазначають, що формували цей пакет з огляду на потреби України та її армії.

Раніше уряд і президент Фінляндії неодноразово обговорювали питання щодо постачання Україні танків Leopard 2 німецького виробництва та іншого оборонного обладнання, але рішення щодо танків поки що не ухвалено.

Прем’єр-міністр країни Санна Марін наголосила, що у Фінляндії дещо інше становище, аніж в інших країнах, оскільки вона межує з Росією. Це необхідно враховувати, адже фіни мають подбати і про власну оборону.

Leopard 2R – це машина для розмінування від компанії Patria. Вона розробила її для фінської армії, взявши за базу танки Leopard 2A4. На замовлення фінського міноборони переробили десять таких машин.

Вони оснащені мінними плугами, бульдозерним ковшом і автоматизованою системою маркування.

Також бойова машина має великокаліберний кулемет НСВТ калібру 12,7-мм для захисту. Екіпаж складається з двох осіб: механіка-водія та командира машини.

Швеція теж розглядає можливість передачі Україні певної кількості своїх танків Stridsvagn 122  – це версія Leopard 2A5.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, наразі країна готує черговий пакет допомоги для України, аби підтримати українську боротьбу проти російського вторгнення.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: