Субота, 28 січня 2023 10:37

Захід пообіцяв Україні 321 танк

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, посол України у Франції Вадим Омельченко заявив в ефірі французького телеканалу, що західні країни пообіцяли Києву 321 танк для протистояння російській армії.

Про це він заявив під час ефіру на французькому телеканалі BFMTV.

«Сьогодні багато країн офіційно підтвердили свою згоду на поставку Україні 321 танка», – заявив дипломат в ефірі телепередачі.

Водночас Вадим Омельченко повідомив про перешкоди для швидкого отримання цих бойових машин.

«Що стосується термінів доставки, то вони в кожному конкретному випадку різні», – підкреслив Омельченко.

Він пояснив, що перегрупування, відправка та підготовка українських військових до використання західних танків все-таки має тривати кілька місяців.

«Деяким (країнам, прим. ред.) потрібно виконувати технічне обслуговування, інші вирішують логістику, треті чекають отримання інших моделей, щоб дати ті, які вони дають», — пояснив посол в ефірі BFM TV.

Так, міністерство оборони Іспанії планує відремонтувати свої Leopard 2A4, які мають відправитись до України, за три місяці.

Танки мають пройти тривалий процес розконсервації та ремонту, оскільки вони довго стояли на консервації без обслуговування. Про це заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес у коментарі журналістам.

«У Сарагосі є зберігаютья танки Leopard 2A4, які вже давно не використовуються, і ми збираємося перевірити, які з них можуть бути введені в експлуатацію для передачі Україні», – розповіла вона.

За словами Роблес, точну кількість танків, які вирушать до України, буде визначено за підсумками консультацій із країнами-партнерами.

У Сарагосі армія Іспанії тримає на зберіганні 53 із наявних 108 танків Leopard 2A4, котрі були орендовані у Німеччини в 1998 році та пізніше придбані у 2006 році за 17 мільйонів євро.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, півсотні машин, що там знаходяться, знаходяться в різному стані зберігання.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: