Субота, 21 січня 2023 09:46

На півночі України створили 19 груп ППО на пікапах Ford

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на півночі України створили 19 мобільних груп протиповітряної оборони на базі позашляховиків.

У Командуванні Об’єднаних Сил повідомили, що вони призначені для захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Створення мобільних вогневих груп протиповітряної оборони набирає обертів за ініціативи генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

На першому етапі роботи створили 19 груп ППО на базі позашляховиків Ford F250 й Ford F350, які адаптовані до бойових умов.

Вони захищатимуть небо на підступах до Києва та повітряний простір над населеними пунктами півночі та північного заходу України.

Мобільні вогневі підрозділи вже захищають підступи до об’єктів критичної інфраструктури на Волині, а також стратегічні об’єкти Сумщини.

20 січня досвідченим екіпажам передана чергова партія позашляховиків.

«Вони мають можливість швидко переміщуватись й уражати повітряні цілі – у тому числі безпілотні літальні апарати типу Mohajer-6 та Shahed 136», – розповів командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України.

Ці групи виконуватимуть завдання на максимально небезпечних ділянках – звідки ЗСУ очікують на підліт БПЛА противника, крилатих ракет або авіації.

Такий мобільний вогневий підрозділ швидко висуватиметься на визначене місце, де має відпрацювати заданий азимут підльоту повітряної цілі й так само швидко повернутися до місця дислокації.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, слід зауважити, що 19 позашляховиків передано благодійниками в межах програми «ГЕРОЙCAR».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: