Четвер, 19 січня 2023 09:58

ЗСУ отримають ще 200 бронемашин

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Канада передасть Україні 200 броньованих машин Senator виробництва Roshel Smart Armored Vehicles.

Вартість допомоги оцінюється у 90 млн доларів і вона є частиною великого пакета оборонної допомоги для України на 500 млн доларів, який був оголошений ще в листопаді минулого року прем’єр-міністром країни Джастіном Трюдо.

З початку 2022 року Канада надала Україні допомоги на суму понад 5 млрд доларів, зокрема з них 1 млрд доларів – у рамках оборонної допомоги.

Зокрема нещодавно стало відомо, що Канада придбає для України в США зенітний ракетний комплекс NASAMS, який вже продемонстрував свою ефективність, збиваючи російські ракети в Україні.

Крім того, Канада також виділила ЗСУ чверть свого наявного парку бронетранспортерів, а саме 39 колісних бронетранспортерів типу LAV ACSV Super Bison, протитанкову зброю, 155-мм гаубиці M777, боєприпаси та низку іншого озброєння.

Щодо бронемашин Senator, то цей автомобіль виробляється з 2019 року. Має сталевий вибухозахищений кузов, що здатен витримувати підрив гранати чи міни, а також має систему захисту від зброї масового ураження.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, машина може бути оснащена різними бойовими модулями, зокрема 7,62-мм чи 12,7-мм кулеметом або ж 40-мм автоматичним гранатометом. Машина оснащується двигуном Ford 6,7 TD V8 потужністю 400 к.с. Може перевозити до 12 осіб.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: