Четвер, 05 січня 2023 09:58

ЗСУ отримають колісні танки та бронетранспортери від Франції

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, скільки саме таких машин передадуть ЗСУ, а найголовніше – як швидко, поки що невідомо

Збройні Сили України посиляться новим зразком бронетехніки з Франції – президент країни Еммануель Макрон у телефонній розмові повідомив Володимиру Зеленському, що в Україну буде відправлено французькі колісні танки AMX-10RC, повідомляє видання Reuters.

Передачу легких танків також підтвердив у своєму акаунті у Twiter Володимир Зеленський, а також додав, що разом з цими машинами Україна отримає й бронетранспортери Bastion.

Інших деталей щодо такої домовленості поки що не повідомляється, втім наразі відомо, що перемовини між Україною та Францією стосовно постачання інших типів транспортних засобів триватимуть й надалі.

Щодо бронемашин, які Франція пообіцяла надати України, то тут варто згадати таке – ще у вересні 2022 року ми розповідали про те, що ця країна продовжує виведення з озброєння своїх легких колісних танків AMX-10RC, і що вони можуть бути цікаві для українських Збройних Сил.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, щодо кількості, то довідник Military Balance підказує таке – станом на 2022 рік Франція мала в активі 245 машин AMX-10RC, тож цілком ймовірно, що наше військо може поповнитися декількома десятками одиниць цієї техніки.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: