Вівторок, 15 листопада 2022 09:58

Литва передала Україні 10 самохідних 120-мм мінометів Panzermörser

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Литва продовжує надавати оборонну допомогу Україні для протистояння російському вторгненню.

В Міноборони Литви повідомили, що литовські важкі міномети на шасі гусеничного бронетранспортера M113A2 дісталися України.

Збройні Сили України отримали 12 одиниць М113: 10 одиниць 120-мм самохідних мінометів Panzermörser і 2 одиниці броньованих машин управління вогнем. Передача цього озброєння була анонсована минулого місяця.

Також Україні передали необхідні боєприпаси для цих мінометів.

«Литва продовжує виконувати свої зобов’язання. Хочу подякувати солдатам литовської армії та фахівцям системи національної оборони, які за короткий час підготували та організували матеріально-технічне забезпечення», – каже міністр національної оборони Арвідас Анушаускас.

Panzermörser на шасі М113A2 використовує 120-мм міномет Tampella з максимальною дальністю стрільби 6500 – 7200 метрів. Возимий боєзапас складається з 60 мін.

Екіпаж та розрахунок міномету складається із 5 людей.

За відкритими даними, на озброєнні армії Литви перебуває близько 40 німецьких самохідних мінометів Panzermörser. Литва отримала 42 такі машини від Німеччини у 2005-2006 роках.

В 2013 році міністерство оборони Литви уклало контракт на суму 6,6 млн євро з ізраїльською компаніїю Elbit на модернізацію парку Panzermörser. Оновлені машини надійшли у литовське військо в 2015 році.

Машини отримали нову цифрову систему керування вогнем. Також були оновлені прилади для спостереження та коригування вогню. Окрім того, під час модернізації замінили стволи мінометів.

Повідомлено, що Литва вже передала Україні загалом 62 бронетранспортери М113 різного призначення.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, військова підтримка, яку Литва надає Україні, включає різноманітну зброю, боєприпаси, тепловізори, безпілотники, антидронові засоби, військову підготовку та іншу підтримку.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: