Вівторок, 08 листопада 2022 10:56

Польща тестує 42-тонну БМП з функцією «прозорої броні» для екіпажу

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, які «фішки» має південнокорейська бойова машина піхоти AS21 Redback

Польща масштабно посилює свою армію, укладаючи контракти на закупівлю низки зразків озброєння та військової техніки. Так, наприкінці жовтня поляки розпочали випробування корейської БМП Hanwha AS21 Redback.

Водночас у виданні АрміяInform підказують, чим особлива ця машина і які круті «фішки» пропонує військовим.

Так, одна з особливостей цієї БМП з Південної Кореї – наявність цікавої системи ситуаційної обізнаності Iron Vision від ізраїльської компанії Elbit Systems. Вона керується через шолом і забезпечує зокрема для навідника повноцінну відеотрансляцію у режимі реального часу з високою роздільною здатністю.

Тобто – екіпаж цієї БМП буквально може «бачити крізь броню», що надає йому новий рівень можливостей на полі бою, зокрема якнайшвидше реагувати на зміну обстановки на полі бою.

До речі, над аналогічною розробкою працюють спільно Естонія та Хорватія – компанія Defensphere створює систему Vegvisir, яка дозволить «бачити крізь броню» аж на 10 кілометрів.

Але повернемося до корейської БМП AS21 Redback. Ще одна перевага цієї бойової машини – її рівень безпеки. Розробники потурбувалися про підвищення балістичного захисту шляхом модульного бронювання, блоки якого складаються з п’яти шарів.

Вдосконалено протимінний захист завдяки встановленню індивідуальних енергопоглинальних сидінь для десантників, на днищі корпусу розташовані мати, що частково «гасять» імпульс вибуху. Знизу на дні комплексу також розташовані елементи композитної броні.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зрештою, південнокорейська БМП захищена системою активного захисту Iron Fist, яку створює ізраїльська компанія Israel Military Industries (IMI).

Тактико-технічні характеристики БМП Hanwha AS21 Redback

маса 42 тонни

дизельний двигун МТ-881 потужністю 1000 к. с.

гідромеханічна трансмісія Х-1100-5В

швидкість 65 км/год

запас ходу – 500 км

3 члени екіпажу + 8 десантників

озброєння – 30-мм автоматична гармата MK44S Bushmaster II (є опція заміни на 40-мм гармату), спарений 7,62-мм кулемет MG, два ПТРК Spike LR2, 12,7-мм кулемет




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: