Неділя, 30 жовтня 2022 14:25

Італія передає Україні самохідну артилерію та РСЗВ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, журналісти італійського видання La Repubblica розкрили подробиці військової допомоги, яку Італія надає Україні.

Йдеться про передачу українським силам шести САУ PzH-2000 та двох MLRS, а також 155-мм САУ M109L.

«Це значний  внесок, перш за все, з технологічної точки зору, тому що було передані дві найпотужніші та найсучасніші бойові системи з усіх. Це PzH 2000 та MLRS, які дозволили українським військам перевершити російську артилерію», – йдеться у виданні.

Про які саме італійські РСЗВ йдеться невідомо, але ймовірно це M270. Відомо, що в арсеналі італійської армії є 22 таких РСЗВ, частина з яких модернізована до рівня GMLRS.

«Дві [MLRS, – ред.] поставляються в Україну, які додадуться до запропонованих Лондоном і Берліном», – йдеться у публікації.

Зауважимо, що системи MLRS Україна отримала від Німеччини – MARS II та Великої Британії – M270.

Також журналісти La Repubblica повідомляють, що останнім рішенням уряд експрем’єр-міністра Маріо Драгі дозволив передачу Україні САУ M109L. Підкреслюють, що ці САУ пройдуть перевірку, а потім будуть відправлені в Україну. Йдеться про від 20 до 30 установок.

Зауважують, що кілька тижнів тому з’явилися фото M109 начебто з українською символікою, але насправді це емблема 52-го артилерійського полку Torino збройних сил Італії.

Також, за інформацією журналістів Італія передасть Україні бронетранспортери M113.

«Вони дозволять українській піхоті рухатися, не боячись підривів та осколків. Вони старі, але ефективні, необхідні для заміни бронетехніки, знищеної за вісім місяців боротьби», – підкреслили у виданні.

Нагадаємо, 18 жовтня міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Італія передала Україні п’ятий пакет оборонної допомоги. Що саме до нього входило не уточнюється.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також після масованих атак Росії на об’єкти інфраструктури України Володимир Зеленський повідомив, що очікує від Італії та Франції рішення про передачу Україні ЗРК SAMP/T.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: