Четвер, 02 травня 2024 14:25

Оголошується Конкурс на звання «Energy management Star 2024»

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, як Національний координатор проекту, що підтримується Європейським Союзом Угода мерів в Україні, інформує про початок конкурсу на звання кращих енергоменеджерів у громадах «Energy management Star 2024».

Проект Угода мерів – є ініціативою Європейського Союзу, яка впроваджується Європейською Комісією та спрямована безпосередньо на підтримку органів місцевої влади, їх громадяни та почали відігравати провідну роль у боротьбі з глобальними змінами клімату (далі – Угода мерів). За період з 2008 року Угода мерів переросла в активний рух органів місцевої влади, готових до розширення своїх прагнень у сфері сталої енергетики та зміни клімату. Приєднуючись до Угоди мерів, місцевий орган влади добровільно бере на себе зобов’язання щодо скорочення викидів парникових газів та покращення стійкості до змін клімату шляхом впровадження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку і клімату.

Міністерство високо цінує результати діяльності Угоди мерів в Україні оскільки діяльність проекту спрямована в першу чергу на підтримку ініціатив та сприянню реалізації державної політики на місцевому рівні.

Таким чином серед основних напрямів співпраці Мініфраструктури з Проектом є залучення органів місцевого самоврядування до виконання зобов’язань з енергетичного переходу в Україні через популяризацію ініціатив з підвищення енергоефективності та пріоритезації енергоощадності. З цією метою Угода мерів вже кілька років поспіль за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Асоціації «Енергоефективні міста України» та Проєкту з енергоефективності та захисту клімату, що впроваджуються GIZ за дорученням уряду Німеччини проводить Конкурс на звання кращого енергетичного менеджера «Energy management Star».

Цього року конкурс «Energy management Star 2024» проводиться в рамках Європейського тижня сталої енергії 2024. Учасником зазначеного Конкурсу можуть бути делегований представник від громади-підписанта Угоди мерів щодо клімату та енергії із зобов’язаннями до 2030 року та/або до 2050 року.

З детальними умовами вищезазначеного конкурсу можна ознайомитись за посиланням

Форма для попередньої реєстрації у конкурсі.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: