Середа, 20 березня 2024 15:57

Олександр Кубраков: Дипломування моряків — за півроку кількість заяв онлайн зросла майже вдвічі

Можливістю подати документи скористалося вже понад 18 тисяч моряків. Із запуском послуги в вересні минулого року моряки можуть отримати кваліфікаційні документи навіть в рейсі.

Понад півроку на порталі Дія доступні ключові цифрові послуги:

  • присвоєння звання,
  • підтвердження кваліфікації,
  • подача заяви на проходження іспиту (в Україні та в Польщі),
  • подача скарги у разі відмови в отриманні кваліфікаційних документів.

Кожну онлайн-заяву моряка розглядає Державна кваліфікаційна комісія моряків (ДККМ) у складі Адміністрації судноплавства. Члени ДККМ приймають рішення, а кожна їх дія логується в системі. Робота системи побудована таким чином, що дані про виконавця, який опрацьовує заяву моряка, а також статус обробки заяви доступний в реальному часі, що робить процес дипломування максимально прозорим.

Зростає і кількість позитивних рішень ДККМ, з 1036 до 1935. У порівнянні з паперовою подачею, за останні місяці ДККМ опрацювали: 55% заяв поданих онлайн та 45% поданих моряками у паперовому вигляді (особисто, поштою, або через представника).

Наразі 70% заяв, поданих онлайн на проталі Дія мають позитивне рішення. Загалом ДККМ прийняло більше 10 000 позитивних рішень про видачу моряка м кваліфікаційних документів за 6 місяців.

Також, є позитивна динаміка в подачі заяв на проходження кваліфікаційних іспитів (CES-test). Наразі кожного місяця таку заяву онлайн подає 500 моряків. За 6 місяців 2666 моряків, які подали заяву на порталі Дія, були допущені ДККМ до складання CES-test.

Електронні послуги для моряків на порталі Дія та приведення стандартів дипломування моряків до міжнародних вимог реалізують Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Адміністрація судноплавства у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».

Підписуйтеся на сторінки Міністерства відновлення у соцмережах Facebook, Twitter, Telegram



Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: