Неділя, 20 серпня 2023 11:07

Створено дешеві акумулятори високої ємності для електромобілів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, стартап з Мічигану заявляє, що його акумулятор ONE Aries II не містить дорогих нікелю і кобальту.

Компанія Next Energy зі США оголосила про створення нового блоку батарей для електромобілів, які набагато дешевші за всі інші, що існують сьогодні.

За заявою представників стартапу, батарейний блок ONE Aries II здатний забезпечити запас ходу в 565 км без підзарядки та не містить дорогих матеріалів, таких як нікель і кобальт.

В елементах ONE Aries II використовуються катоди, виготовлені з фосфату літію-заліза. Такі комірки дешевші, безпечніші та екологічніші, ніж ті, в яких використовуються нікель-кобальт-марганцеві (NCM) катоди, але зазвичай вони забезпечують набагато менший запас ходу.

Батарейні блоки Aries II планується запустити в пілотне виробництво наприкінці наступного року на новому заводі ONE в містечку Ван Бюрен на південному сході Мічигану.

За словами генерального директора Next Energy Муджиба Іджаза, подвійний акумуляторний блок Gemini на основі нових батарей збільшить запас ходу електромобіля майже до 1000 кілометрів. Виробництво спарених блоків батарей планується запустити за кілька років.

Акумуляторний блок Gemini об'єднує осередки LFP (фосфату літію-заліза), аналогічні тим, що використовуються в блоках Aries II, з осередками з вищою енергією, які діють як розширювач діапазону в міру виснаження заряду.

В елементах розширення діапазону використовуються катоди без кобальту і на 75% менше нікелю, а також літій-металеві аноди без графіту.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, цільова вартість для Gemini становить $50 за кіловат-годину на один осередок і менш як $100 доларів за кіловат-годину на рівні повного пакета акумулятора.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: