Четвер, 20 квітня 2023 09:55

Scania представила акумулятор для електровантажівок з ресурсом 1,5 млн кілометрів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, шведський автовиробник Scania та компанія Northvolt представили спільно розроблену акумуляторну батарею (АКБ) для великовантажних електричних транспортних засобів.

В 2017 році Scania та Northvolt об'єднали зусилля для розробки та комерціалізації «провідного у світі акумуляторного елемента для важких комерційних автомобілів».

Тепер за допомогою нової «зеленої» батареї електровантажівки можуть проїхати без заміни АКБ 1,5 млн км, що еквівалентно повному терміну служби дизельного аналога.

На думку партнерів, тісна співпраця увінчалася успіхом, оскільки осередок виробляється на гігафабриці Northvolt Ett у північній Швеції.

Крім того, наприкінці цього року Scania відкриє новий завод з виробництва АКБ у шведському Сьодертельє, де акумуляторні елементи збиратимуться до блоків, після чого надійдуть на виробництво великовантажних електричних вантажівок.

Технічні характеристики комірки:

- формат комірки: призматичний;

- Місткість: 157 Ач;

- Номінальна напруга: 3,6В.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, раніше шведський автовиробник представив перший у світі повністю електричний стандартний автовоз Scania P 25 з надбудовою та причепом Kässbohrer.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: