Четвер, 29 квітня 2021 12:04

В Запоріжжі імпортер автівок ухилився від сплати податків на 21 млн. грн.

Про це розповіли в Головному управлінні ДПС у Запорізькій області.

Фахівці податкової служби Запорізької області разом із співробітниками  фіскальної служби викрили схему заниження податків при здійсненні імпорту транспортних засобів на територію України – йдеться в повідомленні.

З метою мінімізації податків підприємство (яке не називають – Ред.) фіктивно розповсюджувало ПДВ за рахунок реалізації транспортних засобів платникам ПДВ, які є фігурантами кримінальних проваджень. Податкові накладні з продажу автомобілів оформлювались без визначення VIN кодів, що унеможливлювало ідентифікацію транспортного засобу. Проте фактично автомобілі продавалися фізичним особам – неплатникам ПДВ.

У результаті проведеної схеми підприємством-імпортером транспортних засобів здійснено незаконне оформлення операцій з реалізації автомобілів та формування податкового кредиту з податку на додану вартість, яке призвело до втрат бюджету 20,8 мільйона гривень.

Слідчим управлінням ГУ ДФС у Запорізькій області матеріали долучені до кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205-1 Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: