Четвер, 05 листопада 2020 18:59

В трасу Київ-Одеса обіцяють вкласти пів-мільярда євро

В трасу Київ-Одеса обіцяють вкласти пів-мільярда євро Фото odessa-life.od.ua

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, ключову автомагістраль України – багатостраждальну трасу Київ-Одеса (М-05) вчергове збираються капітально відремонтувати разом із кільцевою дорогою довкола Львова. Очікується, що кошти на це виділить Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), а виконавцем робіт стане державна компанія «Укравтодор».

Повідомлення про це розміщено на офіційному сайті ЄБРР. Однак кінцеве рішення щодо виділення кредиту на реконструкцію траси Київ-Одеса поки що не прийнято. Затвердження проекту заплановане на 16 грудня 2020 року.

Очікується, що впродовж 2020-2022 років буде капітально відремонтовано 314 кілометрів південної частини М-05 у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях. Причому мова йде не лише про дорожнє покриття, а й про створення супутньої придорожньої інфраструктури із зонами відпочинку, майданчиками Weigh-in-Motion та ін. Ще 35 кілометрів дороги буде зроблено довкола Львова.

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, якщо буде прийнято позитивне рішення щодо виділення коштів, то вони будуть розподілені наступним чином. Перший транш у розмірі до EUR100 млн призначений для ремонту ділянки дороги М-05 Київ-Одеса в Черкаській області, другий транш до EUR160 млн - на фінансування будівництва північної ділянки об'їзної дороги навколо Львова. Третій транш у розмірі до EUR190 млн - під ремонт ділянок дороги М-05 в Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: