Середа, 18 жовтня 2023 10:43

Відомий виробник електровантажівок оголосив про банкрутство

Як повідомляє www.SpecMachinery.com.ua, шведський виробник електричних вантажівок Volta Trucks оголосив про початок процедури банкрутства у Швеції.

Найближчим часом стартап оголосить про банкрутство у Великій Британії, де Volta Trucks має офіс, пише агентство Reuters.

Компанія заявила, що не може виконувати замовлення на постачання електровантажівок після того, як у серпні збанкрутував її основний постачальник запчастин Proterra.

Volta Trucks заснована у 2019 році й підготувала до виробництва 16-тонну повністю електричну вантажівку Volta Zero з унікальною конструкцією кабіни та шасі, яка пройшла пілотну експлуатацію в п'яти країнах Європи.

Після вдалих випробувань компанія отримала замовлення на 5000 автомобілів.

Volta Trucks планувала розпочати серійне виробництво автомобілів та вже облаштовувала виробничий майданчик в Австрії.

За останні кілька років низка стартапів з виробництва електромобілів залучили мільярди доларів від інвесторів, але більшість із них так і не перейшли до серійного виробництва, а деякі збанкрутували (Proterra та Lordstown).

Основна причина невдач - проблеми із залученням коштів на етапі виробництва через високі відсоткові ставки, пояснюють в агентстві.

Як повідомляє www.SpecMachinery.com.ua, Volta Trucks також підтвердила, що зіткнулася з проблемами із залученням грошей. У перші роки своєї роботи Volta залучила $316 млн від інвесторів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: