Середа, 14 грудня 2022 10:51

Mercedes-Benz збудує завод електрофургонів у Польщі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Mercedes-Benz Group AG планує інвестувати 1,3 мільярда євро 2023-2027 роках у будівництво заводу в польському місті Явор (Jawor) в Нижній Сілезії.

Там вироблятимуть нові повністю електричні фургони Mercedes. Завдяки інвестиціям очікується працевлаштування ще понад 2500 осіб.

Електродвигуни і акумулятори вже виробляються у Яворі. А угода є одним із кроків до реорганізації європейської виробничої мережі і будівництва заводу для нової модульної архітектури повністю електричних фургонів, що будуються на новій платформі VAN. ЕА.(Van Electric Architecture).

У 2025 році буде представлена нова, повністю електрична модель фургона Mercedes. Автомобіль на європейському ринку буде вироблятися тільки в Польщі. І саме з урахуванням цієї моделі німецький виробник розширить вже діючу фабрику в Яворі.

Вкладення коштів в новий завод електромобілів в Яворі показують, що, незважаючи на пандемію і війну в Україні, Польща все ще є хорошим місцем для інвестицій, вважають у польському уряді.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вибір цієї локації визначався гарною дорожньою інфраструктурою та величезними зусиллями державних інституцій. 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: