Вівторок, 11 жовтня 2022 12:52

Для європейського ринку представили китайські водневі автобуси

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на виставці IAA Transportation 2022 у Ганновері було презентовано туристичний автобус на водневих паливних елементах.

Це перша машина такого типу китайського виробництва, що вийшла на ринок Європи. Автобус представляла компанія Sino-Synergy Technology Co. Ltd. (Sinosynergy).

Кузов поставила бразильська компанія Marcopolo, що має своє складальне виробництво у Піднебесній. Шасі від моделі для місцевого ринку – Audace 1050 виробили компанії Feichi Bus та Allenbus.

Автобус має установку Fuel Cell розробки Sinosynergy. Тяговий електромотор розвиває номінальну потужність 143 кВт (495 Нм) та пікову 235 кВт (720 Нм).

Його живлять чотири блоки батарей CATL LiFeO. Двигун, акумулятори та систему рекуперації поставила фірма Danfoss.

Водень зберігається у чотирьох балонах під тиском 700 бар. Заявлений запас ходу – понад 500 км. На заправку потрібно всього 5 хвилин.

Обидва мости, у тому числі задній AV133, а також автоматична коробка передач носять марку ZF. Пневмопідвіску та гальмівну систему, включаючи EBS, ESP, AEB та LDWS надала Knorr-Bremse.

Автобус від Sinosynergy пропонується в різних варіантах довжини – 11,9; 12; 12,3 та 12,6 м. Пасажиромісткість – до 53 чол.

Орієнтовна вартість, за словами представників фірми, буде нижчою за 500 тис. євро. З цією машиною китайці хочуть завоювати не лише європейський ринок, а й Америку, і Південно-Східну Азію.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також є можливість замовити цю модель в акумуляторно-електричному виконанні – з дюжиною блоків батарей ємністю 423 кВт.год та запасом ходу 400 км.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: