П'ятниця, 07 жовтня 2022 12:55

Чернівці закуповують нові тролейбуси

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, влада Чернівців вже вдруге за 2022 рік закуповує нові тролейбуси для міста.

У системі Prozorro зараз проходить тендер на закупівлю 5 нових одинарних низькопідлогових тролейбусів. Тендер було оголошено 23 вересня, заявки від учасників приймають до 13 жовтня, а електронні торги відбудуться 17 жовтня.

Переможець повинен надати готові тролейбуси у термін до 20 грудня 2022 р. Стартова вартість тендеру 52,9 млн. гривень, тобто по 10,58 млн. гривен за тролейбус.

Згідно з технічними вимогами, це повинен бути тролейбус з низькою підлогою стандартних габаритів довжиною від 11 до 12,1 м, оснащений асинхронним тяговим електродвигуном, електронною системою керування, здатними працювати при напругах від 400 до 800 вольт у контактній мережі.

Окремо обумовлюється однотипність всіх комплектуючих.

Тролейбуси повинні мати аварійний автономний хід від акумуляторів на відстань не менше 500 метрів. Для пасажирів передбачена площадка для розміщення візків, вона ж накопичувач, пандус біля другої двері, кондиціонер салону. Тролейбуси повинні бути 2022 р. випуску.

Парк тролейбусів у Чернівцях налічує 91 машину, 69 з яких задіяні у перевезеннях. Останні два-три роки спостережується зменшення кількості тролейбусів на маршрутах через недостатню якість та обсяги технічного обслуговування та ремонту тролейбусів.

В тому числі у Чернівцях є 10 зчленованих частково низькопідлогових тролейбусів HESS, які були закуплені вживаними - але три з них вже не працюють.

Також є 13 зчленованих тролейбусів з високою підлогою Škoda 15Tr, два з яких отримали 2022 р. у якості гуманітарної допомоги, 10 звичайних низькопідлогових тролейбусів ЛАЗ-Е183, 8 низькопідлогових тролейбусів МАЗ-203Т, обладнаних опцією автономного ходу від акумуляторів.

Інші тролейбуси - три частково низькопідлогові Škoda 2Tr, придбані вживаними минулого року, а також старі Škoda 14Tr і голландські Den Oudsten B88.

Також влітку 2022 р. було закуплено за іншим тендером ще 5 тролейбусів за 51,58 млн. гривен. Переможцем тендера стала компанія «Політехносервіс» з тролейбусами марки PTS-12, які виготовляють у автобусних кузовах турецької компанії «AKIA».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, таким чином, всього 2022 р. до Чернівців придбали та планують придбати 10 нових тролейбусів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: