П'ятниця, 24 червня 2022 10:46

Івано-Франківськ отримає вживані низькопідлогові тролейбуси

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, місто Івано-Франківськ отримає 6 вживаних низькопідлогових тролейбусів, а також запустить на лінію ще 5 зчленованих тролейбусів, закуплених 2021 року.

За словами мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, місто може отримати безкоштовно у якості гуманітарної допомоги 6 вживаних низькопідлогових тролейбусів марки Skoda 24Tr Irisbus, які раніше працювали у чеському місті Їглава.

Про це зараз ведуться перемовини між Генеральним консулом Чехії в Івано-Франківську Давіда Нови з Русланом Марцінківом. Найближчим часом представники підприємства планують обговорити з чеськими колегами організаційні, технічні та логістичні питання отримання техніки.

В Їглаві є якраз 6 тролейбусів даної моделі 2005-2007 рр. випуску, які виведені з експлуатації після закупівлі такої ж кількості нових тролейбусів українського виробництва «Богдан» 2021 р..

Також на вулиці Івано-Франківська найближчим часом вийдуть ще 5 частково низькопідлогових зчленованих двосекційних тролейбусів  Graf and Stift (MAN) 1994-1997 рр. випуску, які були закуплені у 2021 році у рамках Програми розвитку комунального транспорту міста Івано-Франківська.

Необхідність збільшення кількості тролейбусів пов'язана з складною ситуацією на ринку палива та його високою вартістю, через що випуск автобусів у місті скорочено.

Отримання тролейбусів надзвичайно актуальне, у зв'язку з майбутнім відкриттям нової тролейбусної лінії та допоможе забезпечити нові маршрути екологічно чистим видом транспорту.

Нагадаємо, на початку 2022 р. у Івано-Франківську планувалося закупити зчленовані двосекційні тролейбуси з автономним ходом або електробуси на загальну суму 3 мільойни 615 тис. євро - цього вистачило б на 7-9 таких машин.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на даний момент тролейбусний парк Івано-Франківська складається з 87 машин, більшість яких задіяні у перевезеннях, декілька несправних, є і не введені в експлуатацію після закупівлі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: