П'ятниця, 18 лютого 2022 12:50

Одеса закуповує 12 трамваїв та 30 електробусів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, місто має придбати за ратифікованим Верховною Радою України проектом «Міський громадський транспорт» за кредитами європейських банків 42 одиниці електротранспорту

Загальний зміст проекту – у оновленні за кредитні кошти європейських міжнародних банків громадського транспорту у великих містах України. У цей проект також включили низку окремих угод між міською владою та Європейським банком реконструкції та розвитку за типовими кредитними договорами на оновлення тролейбусних парків.

Раніше, у листопаді 2020 року Уряд України ухвалив розпорядження, яке легалізувало залучення кредитів від Європейського інвестиційного банку на загальну суму близько 200 мільйонів євро у 18 містах України.

У даному проекті Одеса спочатку мала отримати 14 багатосекційних низькопідлогових трамваїв, закупівля яких уже йде за тендером, хоча потім їх кількість зменшили до 12 одиниць, і 30 електробусів.

Щодо трамваїв нині вже відбувається міжнародний тендер, в якому беруть участь українські компанії «Електрон», «Татра-Південь» і китайська CRRC. Закуповують 12 повністю або частково низькопідлогових багатосекційних вагонів завдовжки від 26 до 31 метра.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також подано заявку на фінансування закупівлі до Одеси 30 нових електробусів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: