П'ятниця, 01 жовтня 2021 11:40

Для Лондона створили нові двоповерхові електробуси

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Великій Британії невдовзі розпочнуть випробування нових дворівневих електробусів, що мають назву Jewel E.

Електропривід новинки розробила британська компанія Equipmake, а кузов побудувала іспанська фірма Beulas. З цією машиною, яка отримала назву Jewel E, виробники збираються усунути з вулиць британської столиці традиційні дизельні автобуси.

Передбачається, що цей електробус збиратиметься на новому заводі в Норфолку. Причому в програмі передбачено відразу кілька варіантів: вони будуть відрізнятися по довжині кузова, пасажиромісткості та технологічності.

При цьому найбільш енергоозброєний варіант отримає електродвигун потужністю 400 кВт і батареї ємністю 543 кВт · год. За даними розробників, цього має вистачити на 250 миль (402 км) пробігу, тобто заряджати акумулятори в міських режимах можна буде навіть не щоночі.

Цікаво, що новий електробус повністю відповідає навіть перспективним вимогам безпеки лондонського перевізника на 2024 рік. А це означає, що місцевий транспортник в майбутньому дійсно може його розглянути в якості заміни традиційних даблдекерів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, поки ж Jewel E в останні місяці 2021 року приступить лише до заводських випробувань. Якщо вони пройдуть успішно, то у 2022 році можлива і тестова експлуатація на маршрутах Лондона. І лише за її підсумками буде прийнято рішення про закупівлю такої техніки.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: