Середа, 20 березня 2024 11:34

Для Харкова закуповують нові електробуси

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ймовірніше за все, за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку, для Харкова придбають 30 нових електробусів.

13 березня 2024 року Харківська міська рада оголосила тендер на придбання нових електробусів за кредитом ЄІБ в рамках проекту «Міський громадський транспорт України II».

Сам тендер проводиться безпосередньо банком на європейських інформаційних майданчиках. Пропозиції приймають до 30 квітня 2024 р.

Загальна сума закупівлі і кредиту складає 15 мільйонів євро. За ці гроші планується закупити не названу у тендерній документації кількість електробусів та зарядні станції.

Втім, раніше, 14 липня 2023 р., Харківська міськрада прийняла рішення про участь у другій програмі оновлення електротранспорту за кошти ЄІБ, де було вказано про майбутню закупівлю 30 електробусів.

Згідно умов тендеру, поставка має розпочатись не пізніше ніж через 12 місяців з дати зарахування авансового платежу, а завершитись не пізніше ніж за 15 місяців.

Електробусів у класичному вигляді у Харкові немає.

Тролейбусний парк налічував до війни 301 машину, але працювали з них лише 223 - бо було декілька десятків старих тролейбусів "ЗіУ" та "Тролза", які виводили з експлуатації, а також декілька зовсім нових тролейбусів.

Станом на квітень отримали ті чи інші пошкодження до 40% тролейбусного парку, в тому числі більшість тролейбусів з депо №2.

Зараз місто має офіційно 241 тролейбус, з яких задіяні у перевезеннях 176. Серед них - лише 5 високопідлогових тролейбусів ЗіУ 2007 р. випуску, інші наявні високопідлогові тролейбуси фактично виведені з експлуатації.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, інші - низькопідлогові сучасні тролейбуси. З наявного парку є 49 машин марки PTS-12 та деяка частина тролейбусів "Богдан-Т701.17", які обладнані опцією автономного ходу від акумуляторів на 15-20 км, що фактично прирівнює їх до електробусів.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: