Середа, 15 листопада 2023 12:52

Київщина отримала 18 шкільних автобусів від ЄС

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Київщина отримала 18 шкільних автобусів в межах кампанії солідарності «Шкільні автобуси для України», завдяки фінансуванню Європейської комісії у співпраці з Банком господарства крайового.

Ініціатива є частиною проєкту Health Resilience 2.

За даними обладміністрації, нові автобуси поїхали до закладів освіти Баришівської, Великодимерської, Гостомельської, Димерської, Іванківської, Калитянської, Макарівської, Богуславської, Кагарлицької, Рокитнянської, Дмитрівської, Таращанської, Фастівської і Яготинської громад.

У передачі 10 автобусів громадам взяли участь Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, перша леді України Олена Зеленська та Президент Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзєнцьоловський.

Нагадаємо, загалом Україна отримала 370 шкільних автобусів у межах кампанії солідарності «Шкільні автобуси для України». У межах цієї кампанії Європейська комісія закупила 100 автобусів загальною вартістю приблизно €14 млн.

Державні й приватні організації в країнах – членах ЄС надали ще 271 шкільний автобус через Механізм цивільного захисту ЄС, яким керує Європейська комісія.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, передані автобуси розподілять між шістьма областями, постраждалими від російської агресії: Київською, Сумською, Миколаївською, Дніпропетровською, Львівською та Чернігівською.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: