Вівторок, 19 вересня 2023 13:58

Для українських шкіл придбають ще 500 автобусів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, проєкт бюджету на наступний рік передбачає виділення субвенції на придбання шкільних автобусів у такому ж розмірі, що і в нинішньому.

У затвердженому українським урядом проєкті державного кошторису на 2024 рік із виділених освіті 178,8 мільярда гривень рівно 1 мільярд планується направити на придбання шкільних автобусів.

Це один в один повторює цьогорічний видаток на учнівський спецтранспорт.

Міносвіти підкреслює, що з врахуванням співфінансуванням з місцевими бюджетами «це дасть змогу придбати орієнтовно 500 шкільних автобусів». Однак наразі маємо тільки проект, остаточне рішення повинен прийняти парламент, який затверджує бюджетний план.

Однак щодо кількості запланованих на 2024 рік нових автобусів, то тут є деякий сумнів, оскільки вартість транспорту традиційно росте, а не зменшується. При постійному зростанні тарифів українські виробники змушені будуть вписати у цінник нові цифри і вони, вочевидь, будуть збільшені, а не зменшені.

Нагадаємо, до початку нинішнього навчального року регіональні адміністрації 18-ти областей підписали договори на закупівлю 493 шкільних автобусів. На це було задіяно 1,47 мільярда гривень, з яких 1 мільярд гривень становить державна субвенція.

Якою буде допомога світової спільноти у цій місії на наступний рік, інформація відсутня, але на це є великі сподівання.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, цьогоріч тільки від Євросоюзу наша освіта має отримати понад 300 автобусів, з яких192 вже надійшли у школи до 1 вересня.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: