Понеділок, 07 серпня 2023 10:28

Запоріжжя закуповує тролейбуси і електробуси за європейськими кредитами

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, за кредитними програмами Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у Запоріжжі по двох міжнародних тендерах закуповують великі партії тролейбусів та електробусів.

4 серпня у Запоріжжі оголосили про два міжнародних тендери, які проводить Європейський інвестиційний банк на загальну суму у 13,87 мільйони євро. За ці кошти планується придбати тролейбуси з автономними ходом від акумуляторів та електробуси.

Перший тендер на суму 4,03 мільйони євро без ПДВ призначений для закупівлі тролейбусів з автономним ходом на акумуляторах з певним набором запчастин та сервісного обладнання.

З цієї суми 3,03 млн. євро - це грант від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP), ще мільйон - кредит від ЄІБ, при цьому за кошти міського бюджету оплачується ПДВ.

Поставка першої партії тролейбусів має відбутись не пізніше ніж 8 місяців з дати отримання авансового платежу, а остаточно поставка повинна бути завершена протягом 11 місяців.

Прийом документів на участь в тендері буде тривати до 19 вересня 2023 р.

Тролейбуси мають мати місткість не менше 100 людей, з яких 27-33 сидячі місця без відкидних сидінь.

Точну кількість тролейбусів не вказано. Однак аналіз вартості аналогічних тролейбусів, які закуповувалися у 2022-2023 рр. в інші міста України, дає орієнтовну кількість у 14-16 машин.

Другий міжнародний тендер передбачає придбання електробусів та зарядних станцій до них за кредитні кошти ЄІБ на загальну суму 9,84 мільйони євро без ПДВ.

Постачання почнеться не пізніше ніж за 9 місяців від першого авансового платежу і завершиться протягом року. Прийом документів триває до 20 вересня 2023.

Згідно технічного завдання електробус має мати довжину в 12,5 м (±0,5 м), ширину 2,5 м (+0,1 м) та висоту не більше 3,5 м. Місткість не менше 105 пасажирів, з яких 27-33 сидячих місця.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, точної кількості техніки також не вказано.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: