Вівторок, 03 жовтня 2023 10:39

«Нібулон» готовий долучитися до розмінування водних шляхів

Розмінування водних шляхів повинно стати наступним етапом відновлення роботи агросектору, позитивно вплинувши на економіку транспортування зернових та олійних культур під час експортних операцій.

Таку думку висловив директор із взаємодії з органами влади та питань сталого розвитку компанії «Нібулон» Михайло Різак на панельній дискусії форуму Demine Ukraine Forum, повідомляє прес-служба «Нібулону».

Раніше лідером перевезення зернових був Миколаївський портовий вузол. Він забезпечував понад 30% експорту. Наразі водні шляхи до нього заміновано. У той же час більш ніж 50% водних акваторій України сьогодні вже деокуповані й доступні для розмінування. Час діяти! Адже саме водна логістика може дати українським аграріям той додатковий потенціал прибутковості, який можна спрямувати на розвиток виробництва”, — зауважив Різак.

У випадку з розмінуванням акваторій «Нібулон» має потужний внутрішній ресурс. Зокрема, компанія здатна дуже швидко налагодити виробництво суден-платформ для саперів підводного розмінування, які були розроблені її конструкторами.

Справа тільки в запиті від держави. Ми готові забезпечити Державну службу з надзвичайних ситуацій та Державну спеціальну службу транспорту необхідними засобами, які дозволять зробити наші річки та порти безпечними. Такі платформи також можуть бути експортовані навіть у поточних умовах”, — наголосив Різак.

Demine Ukraine Forum проведено за участю влади, бізнесу та донорів. На форумі йшлося про запуск ринку гуманітарного розмінування, створення та масштабування виробництва обладнання й машин для розмінування, залучення міжнародної підтримки й сприяння розвитку інновацій у цій сфері, а також про нову ініціативу уряду – компенсації аграріям частини витрат на закупівлю послуг із розмінування на відкритих та прозорих торгах.

«Нібулон» після отримання статусу оператора з розмінування та першого сертифікату на нетехнічне обстеження в квітні поточного року вже повернув в економіку майже 4 тис. га орних земель.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: