П'ятниця, 13 травня 2022 12:41

Представили мобільний причіп для заряджання електровантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Nikola представила трейлер під назвою Nikola Mobile Charging Trailer (МСТ).

Це, по суті, мобільний пункт зарядки, який буде пропонуватися як опція при замовленні нових електровантажівок.

MCT – це модульне рішення, яке може бути оснащене одним або двома швидкозарядними пристроями з потужністю постійного струму 175 кВт. Nikola повідомляє, що MCT можна розвернути в будь-який час і в будь-якому місці, і використовувати для підзарядки будь-якого електромобіля, оснащеного роз'ємом CCS 1.

При цьому мобільний зарядний причіп не має вбудованих батарей. Він живиться або від зовнішньої електромережі, або від мобільного джерела енергії.

Що стосується електричних далекобійних тягачів Nikola Tre BEV, то їхня дальність дії не перевищує 500 км. Тому помістивши такі МСТ у різних точках маршруту автоперевізники зможуть заряджати свої електровантажівки та здійснювати перевезення між містами. Саме цей МТС зможе зарядити тягач Nikola Tre BEV за 4 години.

Також МТС орієнтований на клієнтів, які чекають на дозволи на встановлення стаціонарних зарядних пристроїв у своїх автопарках. І ця новинка від Nikola дозволить їм одразу почати використовувати свої електровантажівки.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, сьогодні в США встановлення потужних зарядних пристроїв, здатних заряджати «електрики» 8-го класу вантажопідйомності, таких як Nikola Tre, займає від шести місяців до одного року, тому подібна мобільна станція, можливо, матиме сенс.