Вівторок, 04 січня 2022 10:46

МЗКТ представив новий вантажний всюдихід

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Мінський завод колісних тягачів  оголосив, що готує новий середньотоннажний всюдихід 4x4 у цивільному виконанні

Перспективній машині привласнили індекс МЗКТ на базі безкапотного армійського всюдихода МЗКТ-5002000 4x4. На першому етапі буде запропоновано дві цивільні модифікації з фургоном-майстерні та кузовом типу «вахтовий автобус».

«МЗКТ-4503КМ має велику ширину коліс та стабілізатори, що забезпечують автомобілю високі показники поперечної стійкості; збільшений кліренс автомобіля (400 мм), задній захисний пристрій, здатний змінювати своє положення по висоті, та застосування постійного повного диференціального приводу забезпечують високу прохідність, особливо на бездоріжжі та кам'янистій місцевості.

 До базової комплектації увійде передпусковий підігрівач двигуна рідинного типу — це спростить експлуатацію вантажівки за умов сильних морозів.

Крім того, обіцяють пневмопідсилювач у приводі зчеплення, пневматичний привід гальм, пружинні енергоакумулятори стоянкової гальмівної системи з пневматичним розгальмовуванням, моторне гальмо-сповільнювач, а також відкидна кабіна, проблискові маячки.

Для стандартного МЗКТ-500200 пропонується російський двигун ЯМЗ-534 (215 к.с.) або китайський Weichai WP4.6NQ220E50 (220 к.с.), коробка передач в першому випадку - 5-ступінчаста механічна типу СААЗ-4334, у другому - другий - 6-ступінчаста механічна типу Fast Gear 6DSX95T (Китай).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, привід у машини постійний повний, всі незалежні підвіски. Вантажопідйомність – 3,2-5 т залежно від двигуна.