П'ятниця, 05 листопада 2021 15:36

Вітчизняний виробник представив бортову платформу з КМУ на базі МАЗ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, для енергетиків Закарпаття (ПАТ «Закарпаттяобленерго») виготовлено бортову платформу власного виробництва Заводу спецтехніки «Техкомплект» на базі вантажного шасі МАЗ-4381.

Бортова вантажівка за кабіною базового вантажного шасі доповнена італійською крано-маніпуляторною установкою PM 11 Classic (модель PM 11022).

Легкий кран-маніпулятор PM 11 Classic встановлюється на вантажні шасі з масою від 12 т. На шасі до 15 т встановлюються маніпулятори PM 11 Classic з базою на 4 аутригери, на шасі 15-18 т - 2 аутригери XL, на шасі більше 1 2 стандартні аутригери.

КМУ PM 11 Classic призначений для вантажних робіт з максимальною вагою до 5,35 т.

До маніпуляторів PM серії 11 відносяться невеликі за розміром компактні гідроманіпулятори з вантажним моментом до 11,1 тм. Однією з рис подібних моделей є зручність використання техніки в міських умовах з урахуванням вузьких вулиць.

Легкий, з відмінним співвідношенням «власна вага/вантажопідйомність» маніпулятор характеризується не тільки високою продуктивністю, а й простотою в обслуговуванні. Стандартна версія моделі передбачає варіант ручного керування; розширена – дистанційного.

При цьому продуктивність насоса становить 30 л/хв., а робочий тиск - 27,5 Мпа.

Крани-маніпулятори 10 тонн, які представляє Завод спецтехніки «Техкомплект» можуть мати до 5 зовнішніх гідравлічних стріл. Вони дозволяють збільшити горизонтальний виліт до 13,5 м; а вертикальний – до 16,4 м.

Крім того, доступні різні модифікації маніпуляторів серії PM серії 11 Classic, які мають ще більше додаткових можливостей – наприклад, варіант, при якому за рахунок додаткових fly-стріл максимальне охоплення КМУ становить 16,8 м (горизонталь) та 20,1 м (вертикаль).

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у версії LC маніпулятор, який пропонує Завод спецтехніки «Техкомплект» додатково оснащується внутрішньою стрілою. Її завдання — забезпечити комфортну та, головне, безпечну роботу водія з важкими та великогабаритними вантажами поблизу колони.