Субота, 16 березня 2019 17:57

В Луцьку планують налагодити виробництво спецтехніки для ЕС

Луцький Автоскладальний завод відомий в першу чергу виробництвом тролейбусів. Але можливості підприємства цим не обмежуються.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Луцький Автоскладальний завод вже мав успішний досвід виробництва комунальної техніки. Яскравим прикладом стала електровантажівка ERCV27, призначена для механізованого завантаження твердих побутових відходів. Сміттєвоз був виготовлений на замовлення данської компанії Banke Electromotive.

«Ця електрична техніка відповідає сучасним технічним стандартам і виготовлена згідно з європейськими екологічними нормами. Як відомо, від 2025 року містах Євросоюзу планують заборонити рух автівкам з дизельними двигунами. Тож виробництво таких вантажівок є не просто перспективним напрямком, а й необхідністю в умовах новітнього ринку», - зауважили у прес-службі «Богдану».

І в Луцьку планують продовжувати цей напрям. «Подальше виробництво комунального транспорту (сміттєвозів, прибиральних машин і т.д.) є цілком логічним продовженням нашого першого успішного досвіду у цьому напрямку» – днями підтвердив цю думку директор Луцького Автозаводу Дмитро Писаний.

У корпорації наголошують, що екологічний транспорт – перспективна для України ніша, яку на теренах держави першим зайняв саме «Богдан». Українська компанія бачить перспективи у виробництві електричного спеціального транспорту для країн ЄС, які наразі проявляють чималий попит на таку екологічну техніку.

У перспективі електромашинами можуть зацікавитися і українські міста, для яких питання екологічності транспорту стане визначальним.