П'ятниця, 23 квітня 2021 09:34

«Завод імені Малишева» розпочав виробництво танку «Оплот»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Завод імені Малишева» у лютому 2021 року розпочав виробництво танку «Оплот-2М» на замовлення Державної компанії «Укрспецэкспорт»

Про це в інтерв’ю Укрінформ повідомив Генеральний директор підприємства Василь Крилас.

Для створення даного зразка залучені й інші вітчизняні підприємства оборонно-промислового комплексу. При цьому практично всі партнери-комплектатори пішли назустріч «Заводу імені Малишева» і постачають продукцію майже за собівартістю, з мінімальним прибутком.

Метою роботи над виготовленням ного танка «Оплот-2М», перш за все є можливість демонструвати готову машину потенційним покупцям.

Аналогічна машина, яка була виготовлена у попередні роки і демонструвалася іноземцям, у 2021 році була відвантажена замовникам.

Нині «Оплотом» цікавиться Єгипет та ще одна країна Ближнього Сходу. Нещодавно делегації потенційних замовників побували на полігоні під Харковом та побачили танк в дії.

Базовий БМ «Оплот» – український основний танк, розробкою якого займалось Державне підприємство «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова». Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, єдиним оператором танків є Королівська армія Таїланду, яка має на озброєнні 49 одиниць, всі вони були поставлені протягом 2014-2018 років за контрактом 2011-го року.




Інформація: