Неділя, 28 лютого 2021 11:39

Нацгвардія отримала нову партію бронемашин

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Національна гвардія України отримала партію спеціалізованих броньованих автомобілів «Новатор».

Броньовані машини передано в рамках реалізації державного контракту. Процедура передачі відбулася на технічній базі «Української бронетехніки» у Нових Петрівцях.

За рахунок оптимізації виробничих процесів колективу «Української бронетехніки» вдалося досягти економії коштів, які – за домовленістю з Нацгвардією – будуть використані для виготовлення додаткового бронеавтомобіля «Новатор» в рамках діючого державного контракту.

Чергова передана партія бронемашин є вже третьою, виготовленою в інтересах Національної гвардії України. Попередній контракт з НГУ було виконано у травні 2020-го, коли «Українська бронетехніка» за рахунок оптимізації виробничих процесів поставила замовникові на одну одиницю техніки більше, аніж передбачалося контрактом.

СБА «Новатор» пристосований до експлуатації в складних умовах бездоріжжя. Автомобіль з колісною формулою 4×4 і 6,7-літровим турбодизельним двигуном здатен долати без підготовки водні перешкоди глибиною до 0,75 м і підйоми до 60%, а також розвивати швидкість по шосе до 140 км/год. Запас ходу по пересіченій місцевості становить 500 км, по автошляхах – 1000 км.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, наразі на базі рухомої платформи «Новатор» «Українська бронетехніка» веде розробку лінійки бойових і транспортних машин для потреб Збройних Сил і силових структур України.




Інформація: