Субота, 05 грудня 2020 10:30

В Україні випробували вітчизняного бойового робота

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, випробувальна бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провела практичну частину дослідних випробувань зразка дистанційно-керованої платформи Camel.

Як повідомляється на сторінці Інституту в мережі Facebook, виходячи із міжнародного досвіду сучасних воєнних конфліктів, одним з перспективних напрямків ведення бойових дій є залучення різноманітних наземних дистанційно керованих (роботизованих) комплексів. В цьому напрямку, силами ДНДІ ВС ОВТ проводяться роботи з дослідження даного типу техніки яка виробляється вітчизняними компаніями.

Платформа становить собою безпілотний наземний апарат, який призначений для участі у проведенні розвідувальних операцій, виявлення та знищення живої сили та легко броньованих цілей противника, супроводження розвідувальних груп, перевезення та доставки військового вантажу на лінію зіткнення (у небезпечні зони). У випадку ведення ворожого вогню, може використовуватися як прикриття для відходу особового складу або евакуації поранених.

Як передає SpecMachinery.com.ua, після здійснення практичної частини випробувань, фахівці ДНДІ ВС ОВТ проводять обробку отриманих результатів, які виявлять  основні недоліки дослідного зразка для їх усунення. Разом з тим, результати випробувань забезпечать розробку конкретних напрямків вдосконалення нових зразків безпілотних наземних апаратів.