Неділя, 19 січня 2020 20:10

Військові випробували модернізований стартовий командний пункт

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, надалі триватиме підконтрольна експлуатація, під час якої зразок планують завантажити на повну.

Уже днями розпочнеться підконтрольна експлуатація дослідного зразка модернізованого стартового командного пункту, повідомляє АрміяInform. Він буде використовуватись як дублююче обладнання, тестуватиметься за різних умов, на різних режимах. Попередню льотну перевірку модернізованого успішно завершено. Комплекс забезпечує управління польотами повітряних суден. Тут є радіотехнічне, навігаційне, метеорологічне й телефонне обладнання, антени та спеціальні світлотехнічні засоби.

«У першу чергу враховуємо думку фахівців, що безпосередньо працюватимуть з обладнанням, – це і керівники польотів, і інший персонал, ‒ коментує представник штабу Командування ПС ЗСУ полковник Петро Кадура. – Після випробування жодних серйозних зауважень не було, лише деякі побажання щодо ергономіки та розташування засобів зв’язку на робочих місцях. Ми і їх врахували».

У процесі підконтрольної експлуатації зразок планують завантажити на повну, аби визначити його спроможності на довготривалу експлуатацію.

«Тільки після цього буде прийняте рішення про його допуск до експлуатації та серійне виробництво, ‒ додає полковник Петро Кадура. – Важливо, що більшість елементів стартового командного пункту – українського виробництва, а це додаткові робочі місця».

Переваг у модернізованого обладнання чимало. Обладнання вирізняється точністю отриманих розрахунків і новітньою елементною базою та принципом формування радіосигналів, а також зручністю.

«Це і сучасні засоби забезпечення, і система безперебійного живлення, що дозволяє півтори години працювати автономно, і можливість за секунду зв’язатись з будь-яким аеродром. Що вже казати про сучасну метеостанцію, однієї лише температури вона пропонує шість градацій кожного градуса. – пояснює Петро Кадура. – До того ж фахівці працюватимуть в зручних кріслах, із кондиціонером, що теж важливо».