Субота, 28 вересня 2024 09:50

47 інженерна бригада отримала гігантську машину розмінування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українську 47 інженерну бригаду оснастили потужною машиною розмінування ScanJack 3500, яку передала Швеція.

У бригаді розповіли, що машина вже допомагає у забезпеченні безпеки на українських територіях.

«Це справжній броньований гігант, здатний ефективно знешкоджувати як протитанкові, так і протипіхотні міни», – розповідають військові.

Завдяки своїй передовій технології та потужному обладнанню, ця машина може працювати навіть у найскладніших умовах, забезпечуючи високу продуктивність та безпеку для саперів.

Уряд Швеції вирішив передати Україні цю техніку ще у 2023 році. У 2022 році до Швеції Україна направила людей, які мали пройти навчання на цій машині, яка у Швеції має позначення Djupminröjningsmaskin 1 (DMR).

 «DMR, як і багато іншого в Збройних Силах, це не просто машина, це цілісна система. Система, яка потребує логістики, догляду та обслуговування», – розповіли у Швеції.

Машина Djupminröjningsmaskin 1/T також має назву ScanJack 3500 і базується на шасі фінської лісозаготівельної машини марки John Deere 1710D.

14-метрова і 40-тонна машина оснащена шестициліндровим дизельним двигуном потужністю 215 к.с., що приводить в рух тягач, а також дизельним двигуном Scania V8 потужністю 571 к.с.

Швидкість при розчищенні становить 0,2-1,5 км/год, а витрата палива – від 60 до 80 літрів на годину, залежно від умов. Для захисту водія шасі було посилено, щоб витримувати розриви вибухових засобів.

Управління DMR здійснюється за допомогою джойстика з кабіни, а позаду знаходиться агрегат з ланцюгами, які на великій швидкості знешкоджують міни на глибині до 40 сантиметрів.

При виявленні міни вона розбивається або вибухає під дією ланцюгів. Розмінування заглиблених мін є необхідною умовою для того, щоби населення в зоні бойових дій могло повернутися до повсякденного життя.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у 2023 році стало відомо, що міністерство оборони Нідерландів також передало Україні машину глибокого розмінування ScanJack 3500.




Інформація: