Субота, 09 січня 2021 11:28

На ринку з’явиться автономний електричний буксирний тягач

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Bradshaw Electric Vehicles і Fusion Processing розробляють електричний автономний буксирний тягач.

Bradshaw Electric Vehicles, найбільший у Великобританії виробник комерційних електромобілів для внутрішніх операцій, і Fusion Processing, спеціалізована компанія з технологій автоматизації та підвищення безпеки транспортних засобів, оголосили про початок нової розробки повністю безпілотних буксирних тягачів для промислової, складської, портової та аеропортової логістики.

Автономізація електромобілів забезпечить величезну операційну ефективність з точки зору вдосконалення логістики в складних середовищах, де безперебійна і своєчасна доставка вантажів, товарів або багажу є ключем до успіху.

У цьому спільному проекті буде використана система управління і штучного інтелекту CAVstar від Fusion Processing, щоб зробити буксирні тягачі Bradshaw третього покоління T700 і T800 повністю автономними.

Сучасна система штучного інтелекту використовує цілий ряд датчиків, включаючи лідар, оптичні камери і ультразвук, щоб побудувати картину навколишнього середовища навколо автомобіля і створити найбільш ефективний безпечний маршрут для нього. Це означає, що автономні буксирні трактори можуть безпечно експлуатуватися на заводах, де відсутній сигнал GPS, і без потреби установки великої інфраструктури.

Компактна система CAVstar може бути інтегрована практично в будь-який автомобіль, де вона керує силовий лінією, гальмівною та рульовою системами для забезпечення повної автономної роботи.

Як передає SpecMachinery.com.ua, нові автономні електричні тягачі зможуть буксирувати вантажі вагою до 8 тон.