Понеділок, 27 січня 2020 19:39

Українські шини повернулись на ринок Південної Америки

Як стало відомо specmachinery.com.ua, Бразилія скасувала спецмита на імпорт автомобільних шин з України.

Бразилія прийняла рішення про припинення застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту автомобільних шин з України. Про це повідомляє Департамент захисту національного виробника Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

При цьому антидемпінгові заходи були продовжені щодо імпорту з Кореї, Таїланду і Тайваню, провінції Китаю

Згідно з повідомленням, відповідне рішення уповноваженого органу Федеративної Республіки Бразилія за результатами перегляду антидемпінгових заходів було опубліковано 16 січня.

П'ятирічний перегляд антидемпінгових заходів щодо шин автомобільних проводився з січня 2019 року по січень 2020 року - передає specmachinery.com.ua.

"Таким чином, українські виробники-експортери можуть поставляти автомобільні шини до Федеративної Республіки Бразилія без сплати антидемпінгового мита", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, антидемпінгові заходи щодо українських автомобільних шин були введені Бразилією в січні 2014 року з ставкою антидемпінгового мита $ 1,23 за кг, що призвело до припинення поставок українських шин в цю країну.

Орієнтовний обсяг експорту українських автомобільних шин до введення спецмита становив близько 2 тис. Тонн вартістю $ 7,3 млн.