Четвер, 19 вересня 2019 14:20

15 млрд. грн. втрат нанесуть українським виробникам закупівлі вживаних вагонів в РФ

Про це повідомили в Федерації роботодавців України.

Локалізація виробництва вантажних залізничних вагонів в Україні становить 97%, тобто на сьогодні українські вагонобудівні підприємства здатні повністю задовольнити попит на якісні та сучасні вантажні вагони - йдеться в повідомленні ФРУ.

Але ситуація із безконтрольним ввезенням застарілого рухомого складу на територію України (зокрема, йдеться про тенденцію зростання імпорту з РФ вживаних вантажних вагонів з подовженим терміном експлуатації) вже залишило наших виробників без замовлень.

Якщо у найближчий час не будуть оголошені тендери на закупівлю рухомого складу за кошти ЄБРР, які анонсує АТ «Укрзалізниця», вагонобудівні підприємства продовжать зупинятися, без роботи залишаться тисячі працівників.

"Втрати вагонобудівних заводів України і підприємств суміжних галузей – металургійної, гірничодобувної, коксохімічної і феросплавної в такій ситуації можуть досягти 15 млрд грн." - наголошують в ФРУ

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, Федерація роботодавців звернулася до прем'єр – міністра України Олексія Гончарука із занепокоєнням щодо загрози руйнування стратегічної для країни вагонобудівної галузі. Та надала власні пропозиції щодо того, як змінити ситуацію.