Вівторок, 13 серпня 2019 16:10

Volvo CE за підсумками півріччя суттєво збільшила продажі

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, такого результату вдалось досягти, зокрема, завдяки росту продажів спільного підприємства з компанією SDLG.

Volvo Construction Equipment, світовий виробник будівельної та кар’єрної спецтехніки Volvo CE, підвів підсумки першого півріччя поточного року. Зростання ринку в Європі і Північній Америці в поєднанні з сильним акцентом на сервісне обслуговування забезпечили стабільні продажі, прибуток, а також прискоренням термінів поставок у другому кварталі 2019 року.

У другому кварталі 2019 року продажі виробника виросли на 10%, склавши 26 814 млн шведських крон, проти 24 403 млн шведських крон роком раніше. Якщо дивитися на поставки, то вони зросли на 12%.

Варто відзначити, що крім Європейського і Північноамериканського ринків, в збільшенні прибутку і продажів значну роль зіграла позитивна динаміка зростання продажів спільного підприємства з компанією SDLG. У другому кварталі 2019 року китайський виробництво додало замовлень на 6%, а зростання продажів SDLG збільшилося на 28%, з яких 21% припало на внутрішній китайський ринок. Найбільшим попитом тут користувались екскаватори і колісні навантажувачі SDLG.

Дивлячись на динаміку зростання Volvo CE по регіонах в порівнянні з минулим роком, то до травня попит на будівельну техніку в Європі виріс на 5%, в той час як попит на великі екскаватори, дорожню техніку і зчленовані самоскиди на північноамериканському ринку зріс на 7%. У Південній Америці попит виріс на 6%, в той час як Азія (крім Китаю) втратила 11%.

Потрібно нагадати, що китайський ринок та спільне з SDLG виробництво є стратегічно важливим напрямком розвитку Volvo CE. До грудня 2020 року всі екскаватори понад 15 т будуть об'єднані в одну лінійку продуктів під маркою Volvo.