П'ятниця, 31 грудня 2021 11:48

Український автовиробник «Еталон» продав у 2021 році понад 250 автобусів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, корпорація «Еталон» за підсумками року реалізовала понад 254 транспортні засоби під торгівельною маркою «Еталон», з них понад 250 автобусів та 4 тролейбуси.

Ці показники майже ідентичні до результатів минулого року.

Також в 2021 році «Чернігівський автозавод» запустив у серійне виробництво міський автобус великого класу з низьким рівнем підлоги і силовим агрегатом екологічного класу ЄВРО-6 – модель А12221. Закінчено розробку конструкторської документації  та розпочато виготовлення першого дослідного зразка автобуса А11123 – туристична модель довжиною 10 м.

Також завод, на підставі зворотного зв’язку з покупцями, здійснив рестайлінг міського автобуса моделі А08128. Це автобус довжиною 9,44 м із низькою підлогою в задній частині.

В сфері вантажного транспорту, розробляється конструкторська документація на сміттєвоз, що призначений для механізованого завантаження з контейнерів, ущільнення, транспортування та автоматизованого вивантаження сміття.

Ще один перспективний напрямок роботи – капітально-відновлювальний ремонт трамваїв. На сьогодні перший зразок трамваю Еталон ТR3100 на базі колісних візків ТАТРА Т3 проходить дослідну експлуатацію в м. Одеса.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, проведені всі, передбачені чинним законодавством, приймальні державні випробування та отримано повний комплект дозвільних документів для його реалізації та експлуатації.