Четвер, 01 квітня 2021 19:32

В Одесі випустили новий 5-секційний трамвай

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Одесі завершили складання третього трамвая «Одіссей-Макс», який відрізняється ще більше місткістю, аніж попередні моделі.

Новий вагон «Одіссей-Макс», вже третій за рахунком, пройшов перший цикл випробувань, які відбулисяна селищі Котовського і на Пересипу. Він отримав бортовий номер 5011 – повідомляє traffic.od.ua.

Трамвай відрізняється від двох попередників збільшеними габаритами і місткістю. Він має не три, а п'ять секцій на шести ходових візках. Довжина вагона майже 50 метрів.

Три секції - перша, третя, п'ята - спираються на дві ходових візки кожна, ще дві секції - друга і четверта, «навісні», що спираються на вузли зчленування. Ці дві секції мають низький рівень підлоги в салоні.

При цьому третя опорна секція має одні двері, всього ж в трамваї шість дверей. У салоні 99 сидячих місць.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в КП «Одесміськелектротранс» відзначили, що такий вагон з урахуванням карантинних обмежень має можливість перевозити максимально можливе число пасажирів. При необхідності кількість сидячих місць без шкоди для загальної місткості можна збільшити до 120.