П'ятниця, 04 грудня 2020 08:58

Вітчизняний виробник показав свій перший трамвай

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія «Еталон» опублікувала світлини трамвая, який будується в Чернігові.

На даний час вагон уже має вікна, зовнішню обшивку і на ньому частково встановлене електрообладнання.

На світлині зі складального цеху Чернігівського автозаводу помітно, як стапельним методом збирається кузов першого трамвая моделі TR3100. Наразі трамвай встановлено на тимчасових візках, а у салоні машини прокладають електропроводку.

Зовнішній вигляд вагона збігається з тим, який було продемонстровано наприкінці грудня 2019 року у візуалізації проєкту – тоді ж було розпочато виготовлення кузова. Таким чином, складання першого вагона триває вже понад рік. Односекційний вагон довжиною 15,8 метра має змінний рівень підлоги – низький в середній частині між візками.

У корпорації не виключають використання нових або наявних ходових візків для вагонів моделей «Татра-Т6В5» і «К1». Таким чином вагон можна використовувати як базу для модернізації старих трамваїв «Татра» різних моделей, які у великій кількості наявні у багатьох містах України.

Як передає SpecMachinery.com.ua, у перспективі можлива і розробка варіанту такого трамвая з поворотними візками за типом вагонів EVO чеського виробництва – з повністю низькою підлогою.




Інформація: