П'ятниця, 15 жовтня 2021 10:39

Volvo випустила перший в світі транспортний засіб із «зеленої» сталі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Volvo Group представила перший у світі автомобіль, виготовлений із екологічно чистої сталі концерну SSAB.

Першим в світі транспортним засобом із «зеленої» сталі став безпілотний електричний самоскидний візок для роботи в гірничодобувній промисловості і кар'єрах.

Перехід до екологічно чистої сталі - це важливий крок для Volvo Group, а також для транспортної та інфраструктурної галузей в цілому, особливо з урахуванням того, що близько 70% ваги вантажівки доводиться на сталь і чавун.

Ця перша концептуальна машина кар'єрного самоскида-перевізника на акумуляторах, без водія і з «зеленої» сталі SSAB, вироблена на заводі Volvo CE, є справжнім першопрохідцем, дрібносерійне виробництво якого повинні запустити в наступному році.

Крім цього, на заході зі співробітництва в області екологічно чистої сталі було оголошено, що в 2022 році з'являться нові автомобілі від Volvo Group, які будуть представляти собою серію концептуальних автомобілів і компонентів, виготовлених з нержавіючої сталі від SSAB.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, поряд із електрифікацією своїх транспортних засобів і спецтехніки Volvo має намір скоротити вуглецевий слід всього свого ланцюжка постачань, і це останнє нововведення є ще одним кроком вперед на цьому шляху.