Середа, 21 жовтня 2020 16:49

У Берліні працюватиме перший у світі пожежний електромобіль

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, в автопарк однієї з пожежних станцій столиці Німеччини надійшов спецавтомобіль, який працює повністю на електричній тязі.

Пожежний електромобіль проходитиме в берлінській пожежній частині ходові випробування в режимі реальної експлуатації - його планується використовувати при гасінні пожеж. Як відзначає берлінські міська влада, машина стала, таким чином, першим у світі пожежним електромобілем, введеним в експлуатацію. Крім столиці Німеччини, пожежний електромобіль надійде на випробування також в Амстердам і Дубай. У разі, якщо в Берліні тестова експлуатація пройде успішно, міська влада «розгляне питання про закупівлю» таких машин.

Виготовляє пожежні електромобілі компанія Rosenbauer; сума інвестицій в проект склала 1,8 млн євро, значна частина яких була виділена владою Євросоюзу та владою Берліна. При повністю заряджених акумуляторах новий пожежний електромобіль зможе пропрацювати близько півтори години, в тому числі - подавати живлення на насоси для подачі води під високим тиском. На екстрений випадок є дизельний генератор для вироблення додаткової електроенергії; пожежна частина, де «служить» автомобіль, оснащена станцією швидкої зарядки.

Усередині електровантажівка спроектована з таким розрахунком, щоб пожежним зручніше було сідати в салон і залишати його в повному обмундируванні. В оснащення машини входять камери заднього виду, повнопривідна трансмісія, повнокероване шасі, а також система кругового освітлення.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: