Неділя, 04 жовтня 2020 11:36

Вантажівки Scania скоро поїдуть без водія

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, для реалізації даної мети було підписано угоду про глобальне партнерство.

Traton Group (раніше Volkswagen Truck & Bus AG), один з найбільших в світі виробників комерційних автомобілів (бренди MAN, Scania та Volkswagen Caminhões e Nibus) та технологічна компанія TuSimple, що базується в Сан-Дієго та спеціалізується на технологіях автономності для важких вантажних автомобілів, оголосили сьогодні, що вступають в глобальне партнерство по розробці автономних вантажівок.

Це партнерство є першим у своєму роді в Європі, що об'єднує глобальну OEM-компанію і компанію-розробника автономності високого ступеня SAE level 4. TRATON та TuSimple запустили програму розвитку для експлуатації першого автономного маршруту SAE level 4 hub-to-hub між Седертельє та Йенчепінгом в Швеції з використанням вантажівок Scania. В рамках партнерства TRATON також придбала міноритарний пакет акцій TuSimple.

Розробники в TRATON GROUP та TuSimple тісно співпрацюватимуть у розробці автономних систем SAE Level 4 для вантажних автомобілів марок TRATON, які можуть забезпечити повну автоматизацію без втручання людини в певних умовах руху і застосовуватися на всіх ринках. Використання безпілотних вантажівок дає клієнтам значні переваги при перевезенні вантажів на далекі відстані і може підвищити безпеку і ефективність при одночасному зниженні витрат палива і експлуатаційних витрат.

Мета TRATON полягає в тому, щоб випробувати автопарк вантажівок без водія на дорогах Швеції, Німеччини та інших країн. Це могло б служити засобом протидії зростаючій нестачі водіїв в середньостроковій перспективі, яка тільки в Німеччині становить близько 60000 чоловік. Більше того, автономні вантажівки збільшать загальне завантаження вантажних автомобілів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: