П'ятниця, 08 травня 2020 16:53

Daimler Truck уклав «зелений» альянс

Як повідомили SpecMachinery.com.ua в прес-службі Daimler, Daimler Truck AG уклав новий альянс з розвитку програми «Green Deal» (Зелений пакт), що має на увазі перехід до 2050 року на стійкі види транспорту і створення вуглецево-нейтральної Європи.

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, компанії Daimler Truck AG і Volvo Group підписали попередню угоду про створення спільного підприємства. Мета - розробка, виробництво і виведення на ринок систем паливних елементів для вантажних автомобілів великої вантажопідйомності і інших сфер експлуатації.

Daimler сконцентрує в спільному підприємстві всю свою поточну діяльність щодо паливних батарей. Volvo придбає 50% СП вартістю близько 600 млн. Євро з урахуванням вільних грошових коштів.

В рамках спільного підприємства, яке буде вести свою діяльність в якості незалежної і автономної юридичної особи, Volvo Group і Daimler Truck стануть партнерами з рівною пайовою участю, залишаючись при цьому конкурентами у всіх інших сферах бізнесу.

Об'єднання зусиль дозволить знизити витрати обох компаній на розробку і наблизить момент появи на ринку систем паливних елементів для використання в великотоннажному комерційному транспорті та магістральних перевезеннях. Щоб реалізувати цілі Green Deal в реалістичні терміни, тим більше в умовах сьогоднішнього економічного спаду, необхідність співпраці стає актуальною як ніколи раніше.

Щоб дати поштовх спільному підприємству, вантажний підрозділ Daimler сконцентрує всю діяльністю концерну в області паливних елементів в новому підрозділі з розробки паливних елементів. Частиною цієї концентрації буде перенесення діяльності компанії «Mercedes-Benz Fuel Cell GmbH», котра володіє величезним досвідом в розробці паливних елементів і систем зберігання водню для різних видів експлуатації транспортних засобів, в Daimler Truck AG.

Попередня угода між Volvo Group і Daimler Truck є необов'язкового. Підписання остаточної угоди попередньо очікується в III кварталі. а укладення угоди - до кінця 2020 року.

Нагадаємо, в Україні комерційні автомобілі Mercedes-Benz представляє ПрАТ «АТП «Атлант», офіційний дилер Daimler AG в Україні.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: