Неділя, 05 квітня 2020 12:43

Американський виробник вантажівок представив нову систему допомоги водієві

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинка допоможе знизити втомлюваність та навантаження на м'язи.

Все більше виробників вантажівок і автобусів прагнуть поліпшити комфорт і безпеку водіння, удосконалюючи системи управління та допомоги водієві. Американський Mack Trucks, що входить в Volvo Group, вдосконалюючись в цьому напрямку представив свою нову систему допомоги рульового управління Command Steer для моделей Anthem для далеких і регіональних перевезень, а також для деяких моделей важких вантажівок Granite.

Mack Command Steer являє собою інтелектуальну систему допомоги водієві, яка знижує втомлюваність водія і допомагає знизити навантаження на м'язи до 30%, комбінуючи доданий в рульове управління електродвигун з існуючим гідравлічним рульовим керуванням.

«Водіння повністю завантаженої, важкої будівельної вантажівки - це фізично складне завдання, особливо коли ви рухаєтеся по нерівному ландшафту, характерному для більшості робочих місць», - сказав Рой Хортон, директор зі стратегії продукту Mack Trucks. «Завдяки додатковій системі рульового управління Mack Command Steer ми можемо знизити навантаження на водія на 85% і значно підвищити його продуктивність і безпеку на робочому місці», - додав він.

За словами Хортона, Mack Command Steer за допомогою датчиків, встановлених по всій вантажівці, контролює більше 2000 разів на секунду місцевість, вхідні дані водія і елементи навколишнього середовища. Грунтуючись на цьому, система забезпечує змінне зусилля рульового управління через свій електродвигун, який при необхідності надає додатковий крутний момент рульовому управлінню.

Також на додаток до значно зменшеного зусилля рульового управління на низьких швидкостях, Mack Command Steer допомагає фільтрувати нерівну поверхню, таку як отвори, провали і колії, характерні для більшості робочих місцевостей. При виявленні такої нерегулярності система реагує на протидію зусиллю рульового управління, згладжуючи зворотний зв'язок рульового управління і зменшуючи ймовірність «удару» рульового колеса.

«У той час як водії будуть відчувати значне зниження рульового зусилля, особливо на нерівних поверхнях робочого майданчика, Mack Command Steer також дає багато переваг для водіння на дорозі. Система також буде компенсувати ситуації, такі як сильний вітер і розбиті дороги, допомагаючи водіям зберігати більший контроль, щоб вони могли зосередитися на поставленому завданні», - сказав Хортон.

За словами Хортона, Mack Command Steer також має функцію повернення в нуль, яка автоматично повертає рульове колесо в нульове або центральне положення вперед і назад. Це допомагає спростити жорсткі маневри, такі як задня частина трейлера або установка розвантаження або міксера для розвантаження.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: